ua en ru

Затримка з передачею кораблів ВМС України із Криму сталася через борг, - ІС

Затримка з передачею чергової партії кораблів ВМС України, захоплених у Криму, російською стороною Україні відбулася не з причини штормового попередження, як було заявлено окремими ЗМІ. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний спротив" (ІС) Дмитро Тимчук.

За його даними, насправді російська сторона затримала передачу кораблів у зв'язку з вимогами судноремонтних підприємств Севастополя до Міноборони України сплатити борг за ремонт суден у попередні роки.

"Борг виник у часи, коли Міноборони України очолював Павло Лебедєв, а ВМС України - адмірал Юрій Ільїн (на даний момент обидва проживають у Севастополі)", - йдеться в повідомленні.

"Запит від судноремонтників Севастополя, а також партнерів з виробництва обладнання з Білорусі, надійшов самопроголошеному "кримському уряду". Після чого передача кораблів і була заблокована", - наголосив Тимчук.

Раніше планувалося, що 12-13 травня із Криму повинні вийти корабель управління "Славутич", корвети " Луцьк" і "Тернопіль", ракетний корвет "Придніпров'я". 13 травня планувалася передача Україні підводного човна "Запоріжжя".