ua en ru

За час АТО на Донбасі загинули 15 рятувальників, - ДержНС

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі в зоні АТО загинули 15 рятувальників. Про це в ході брифінгу заявила глава прес-служби ДержНС Наталія Бистра, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент, на сході України вже загинули 15 рятувальників, 28 поранено, 1 знаходиться в полоні. Серед загиблих - рятувальники, які загинули від вогнепальних і осколкових поранень у містах Горлівка, Лисичанськ, Ясинувата, Шахтарськ, Макіївка. Двоє рятувальників Держнс були закатовані бойовиками в містах Міус Луганської області та Авдіївка Донецької області", - заявила Швидка.

Також, за її словами, на даний момент терористами вже знищено 126 будівель рятувальних підрозділів в Донецькій і Луганській областях, 34 одиниці техніки, 73 тис. одиниць майна рятувальників.

"Таким чином, з існуючих на території Донецької області 25 загонів і 6 пожежних частин на підконтрольній території Україні залишилося 10 загонів і 3 частини - це менше половини. На території Луганської області з 28 підрозділів залишилося 13. Загальна сума збитку перевищує 900 млн грн", - повідомила Швидка.

Нагадаємо, 23 лютого бойовики обстріляли пожежну частину в Авдіївці Донецької області.