ua en ru

За останню добу на південному сході України загинуло 20 мирних жителів, з них 2 дітей, - МЗС РФ

За останню добу на південному сході України загинуло 20 мирних жителів, з них двоє дітей.

За останню добу на південному сході України загинуло 20 мирних жителів, з них двоє дітей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії, посилаючись на дані уповноваженого при Президенті РФ з прав дитини Павла Астахова.

Зокрема, зазначають в МЗС РФ, 3 липня в Донецькій області в районі станції "Кіндрашівка-Нова" в результаті авіаударів загинули два працівники Донецької залізниці та одна дитина.

Також 3 липня проходили бої в м. Миколаївка в 15 км від Слов'янська, в результаті якого 4 людини загинули, більше 10 отримали поранення.

3 липня в м. Краматорську Донецької області в результаті артилерійського обстрілу загинула одна людина, понад 20 отримали поранення.

При цьому в МЗС РФ стверджують, що до всіх цих жертвам призвели дії сил антитерористичної операції (АТО).

"Імовірно при обстрілі українські військові використовують заборонені міжнародними конвенціями касетні боєприпаси: за свідченням очевидців, лунають потужні вибухи, слідом за ними десятки більш слабких ударів", - заявляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, в МЗС РФ стверджують, що 3 липня біля пункту пропуску Ізварине на україно-російському кордоні в Луганській області українські снайпери ведуть вогонь по автомобілів і автобусів з біженцями, направляющимися в Росію, а також обстрілюють російські машини, що перевозять гуманітарні вантажі для жителів Південного Сходу України.