ua en ru

Яценюк пригрозив Росії позбавленням доступу на український ринок газу

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив Росії позбавленням доступу на український ринок газу у відповідь на заяви уряду РФ про скасування знижки на газ з 1 квітня. Про це він заявив в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна

"Ми виконуємо кожне слово і кожну цифру цього контракту (з постачання газу, - ред.). Ми забезпечили транзит газу в Європейський Союз і найважливіше, що нам вдалося зробити у грудні місяці - це, якщо в 2013 р. з Росії ми купували 95% газу, то в 2014 р. в грудні місяці ми купили тільки 33% газу. Якщо наші північні сусіди будуть себе так далі вести, як ведуть вони остаточно втратить український ринок", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія з 1 квітня скасовує знижку на газ для України. За його словами, Росія буде виконувати свої зобов'язання щодо газової співпраці з Україною лише за умови погашення боргу за поставки.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що борг "Нафтогазу" перед Росією разом з пенею за прострочений період становить 2,44 млрд дол.