ua en ru

У Франції звільнили відповідального за постачання "Містралів" у Росії співробітника

У Франції звільнили відповідального за постачання "Містралів" у Росії співробітника Джерело фото:twitter.com/Новости Украины
Французька суднобудівна компанія DCNS звільнила Верба Дестефани, співробітника, відповідального за проект з постачання вертольотоносців "Містраль" у Росію.

Французька суднобудівна компанія DCNS звільнила Верба Дестефани, співробітника, відповідального за проект з постачання вертольотоносців "Містраль" у Росію, повідомляє видання Les Echos.

Причиною звільнення став лист із зазначенням дати поставок - 14 листопада. За відомостями газети, в листі йшлося про те, що 14 листопада має відбутися церемонія передачі першого з двох вертольотоносців "Містраль" Росії. Дестефани запрошував представників російської сторони на церемонію передачі.

Пізніше влада Франції спростували інформацію про передачу вертольотоносця, заявивши про неможливість такого кроку при поточних політичних обставин.

Розпорядження про звільнення Дестефани було підписано главою DCNS Ерве Гію в четвер, 30 жовтня. Про те, що причиною звільнення стало запрошення представників Росії на церемонію передачі "Містраля", офіційно не повідомляється.

Нагадаємо, про готовність французької сторони поставити Росії перший з двох "Містралів" 29 жовтня заявив курирує оборонно-промисловий комплекс віце-прем'єр Дмитро Рогозін. Проте вже на наступний день, 30 жовтня міністр фінансів Франції Мішель Сапен заявив, що "умови для передачі вертольотоносця Росії на даний момент не склалися". Пізніше в цей же день представники Об'єднаної суднобудівної корпорації повідомили, що не отримували запрошення на церемонії передачі Росії вертольотоносця.

Виконання контракту на постачання "Містралів" в Росію було заморожено президентом Франції Франсуа Олландом у вересні через дії Росії в Україні.