ua en ru

У зону АТО на ротацію всьоме відправлено бійців батальйону "Січ", - ВО "Свобода"

У Києві сьогодні відбулося відправлення на схід групи бійців батальйону спеціального призначення "Січ", більшість бійців якого складають члени Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Про це йде мова у повідомленні прес-служби об'єднання.

Повідомляється, що традиційно бійців проводжали сім'ї та представники "Свободи" на вулиці Небесної сотні (колишня Інститутська). "Ротація "січовиків" відбулася вже всьоме за останні півроку", - підкреслили в прес-службі.

Звертаючись до бійців лідер українських націоналістів Олег Тягнибок зазначив, що це місце обране невипадково, тому що саме на Інститутській рік тому під час розстрілів мирних демонстрантів було вбито 19 "свободівців".

"Пам'ятайте, що одне з ключових гасел українського націоналіста: "помсти смерть великих лицарів". Саме тому ми чекаємо на вас із перемогою над ворогом, що хоче знищити нашу Україну. І якщо ваше покоління ми виховували на історичних подвигах наших дідів, то вже наших дітей ми будемо виховувати на ваших подвигах", - наголосив Тягнибок.

У свою чергу командир батальйону "Січ" Олег Писаренко зазначив, що військові їдуть у зону АТО із завданням підтримувати конституційний порядок та боротися із злочинністю.

Також побажав бійцям перемоги над ворогом й заступник голови ВО "Свобода" з воєнних питань Юрій Сиротюк. Зокрема він зазначив, що російські окупанти та сепаратисти визнають тільки "залізо та кров". "Вони ніколи не зупиняться, поки не захлинуться у власній крові. А ваше завдання визволити кожне українське село та кожну українську душу", - сказав він.

Нагадаємо, що у лютому 2015 р. ВО "Свобода" запровадило внутрішній воєнний стан та створило комбатантське об'єднання "Легіон Свободи". До його складу увійшли усі "свободівці", які в складі Збройних Сил України, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та Добровольчих батальйонів беруть участь у війні з Росією. Очолив "Легіон" командир "Карпатської Січі" Олег Куцин.