ua en ru

В Україну вночі з Росії зайшла колона з трьох танків, - ІО

В Україну вночі з Росії зайшла колона з трьох танків, - ІО Джерело фото:EPA
В Україну вночі з Росії зайшла колона з трьох танків.

В Україну вночі з Росії зайшла колона з трьох танків. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Сьогодні вночі з боку н. п. Гуково (РФ) в Україну увійшла колона з 3 танків, у зворотному напрямку вивезені 5 несправних одиниць бронетанкової техніки", - написав Тимчук.

Згідно з даними ІС, за минулу добу позиції сил АТО були обстріляні російсько-терористичними військами близько сорока разів. 18 обстрілу зафіксовано на Донецькому напрямку, по 10 - на Дебальцевському і Луганському.

При цьому найбільш напружена обстановка зберігалася в районі аеропорту р. Донецьк, поблизу н. п. Авдїївка, Дебальцеве, Нікішино, Рідкодуб, Щастя.

Крім цього, в районі Фащевки у відповідь на обстріл з боку бойовиків вогнем української артилерії знищені кілька мінометних розрахунків бойовиків. За даними ІС, терористи залишили загиблих бойовиків в найближчій лісосмузі, поранені вивезені в Алчевськ і Червоний Промінь.

Повідомляється, що в Горлівці на вогневої позиції вибухнула 1 САУ бойовиків (122-мм 2С1 "Гвоздика"). Про причини вибуху на даний момент немає даних.

Як наголошується, в районі н. п. Докучаєвськ бойовики розгорнули нову артилерійську групу, яка стріляє як за позиціями українських військ, так і за жилмасивам.

За даними ІС, до району терористів біля н. п. Миколаївка (Станично-Луганський район) перекинуто близько 10 артустановок.

"Бойовики встигли нанести кілька артилерійських ударів по позиціях українських військ і населеним пунктам. Вогнем артилерії ЗС України ряд вогневих точок противника був пригнічений", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, в зоні антитерористичної операції за минулу добу загинув один український військовослужбовець, 18 поранені.