ua en ru

У штабі АТО продовжують фіксувати перекидання військової техніки РФ на Донбас

У штабі АТО продовжують фіксувати перекидання військової техніки РФ на Донбас

У штабі антитерористичної операції продовжують фіксувати перебраску військової техніки з території Російської Федерації. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією розвідки, що під виглядом відведення важкої техніки російські терористичні війська здійснюють дії по передислокації і ротації, зміцнення оборонних ліній, нарощування угруповання військ і посилення позицій для ведення прифронтовій розвідки", - заявив Лисенко.

Зокрема, за його словами, Дебальцеве військова техніка і жива сила бойовиків передислоковується в район н. п. Піски, Мар'їнка і Широке, а з Брянки в бік Дебальцеве пройшла колона, що налічує близько 100 одиниць техніки.

"Також колона РСЗВ "Град" та іншої військової техніки загальною кількістю до 50 одиниць пройшла близько Донецька в бік Маріуполя", - уточнив спікер АТО.

Лисенко також додав, що на залізничну станцію Іловайськ з території РФ продовжують прибувати поїзда з військовою технікою, боєприпасами та пально-мастильними матеріалами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія стала перекидати на Донбас більше танків Т-72.