ua en ru

У район Донецька перекидаються російські танки та артилерія, - ІО

У район Донецька перекидаються російські танки та артилерія, - ІО

У районі Донецька зафіксована перекидання російських танків, артилерії та іншої бронетехніки. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"У Куйбишевському районі Донецька та в районі Путилівської розв'язки зафіксовано появу танків російсько-терористичних військ. Танкові підрозділи противника використовувалися протягом доби в районі н. п. Пєски, де намагалися спровокувати повномасштабні бойові зіткнення, ведучи прицільний вогонь по позиціях українських військ", - написав Тимчук.

Він зазначив, що в район Донецька також перекидаються нові артилерійські підрозділи і бронетехніка.

"Зокрема, нові вогневі позиції артилерійських підрозділів зафіксовані в районі Яковлевки, Ясинуватій, Спартака, в Петровському районі Донецька. Протягом 2-х діб зафіксовано як мінімум дві маршові колони, у складі яких відзначалася як бронетехніка, так і артилерія", - розповів Тимчук.

Так, одна з колон зайшла з півдня (через Амвросіївку), інша - через Сніжне та Шахтарськ. Всього зафіксовано до 20-ти одиниць бронетехніки (з них 7 танків) і до 6-ти гармат ствольної артилерії. Також у складі колон перебували вантажівки з боєприпасами та особовим складом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО продовжується концентрація сил бойовиків в ряді пунктів.