ua en ru

У НАТО заявили про готовність до довгострокової політики стримування Росії

Країни Заходу в разі необхідності готові до довготривалої політики стримування Росії. Про це на конференції в Осло заявив заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу, передає РБК.

"Ми показали готовність стримувати Росію і протистояти їй. І ми можемо продовжувати це робити протягом тривалого часу, не тому, що нам це подобається, але тому, що ми не підемо на компроміс в ставлення правил і принципів, на які спирається НАТО і система безпеки в євроатлантичному регіоні", - сказав Вершбоу.

Він зазначив, що НАТО не шукає конфронтації з Росією і не прагнути до зміни режиму в ній. За словами Вершбоу, в альянсі лише хочуть, щоб "Москва змінила свою поведінку і слідувала тим хорошим правилами, під якими ставила свій підпис".

За словами Вершбоу, Росія ще до конфлікту в Україні "почала відходити від взятих в Лісабоні в 2010 році зобов'язань розвивати справжнє партнерство з НАТО в таких стратегічно важливих сферах, як ПРО".

Заступник генсека НАТО підкреслив, що довгостроковою стратегією альянсу щодо Росії будуть терпіння і послідовність. За словами Вершбоу, Захід уже відмовлявся від санкцій після війни в Грузії 2008 року, і Росія очікує, що це повторитися. "На цей раз ми повинні дотримуватися обраного курсу", - додав він.

Нагадаємо, 26 січня генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що українські міста атакують терористи, яких підтримує Російська Федерація.