ua en ru

У МВС не виключають, що Рада введе воєнний стан в Україні

У Міністерстві внутрішніх справ України не виключають розгляд на можливому позачерговому засіданні парламенту питання про введення воєнного стану. Про це радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив в ефірі "5 каналу", відповідаючи на запитання про те, чи буде в разі скликання позачергового засідання ВР на порядку денному питання про введення воєнного стану.

"Все може бути. Давайте говорити про те, що сьогодні в Україні відбувається війна і ми кажемо це постійно. Оскільки сьогодні очевидна для всього світу пряма військова агресія і масштаби вторгнення російських військ на територію України. Секретар РНБО Олександр Турчинов кілька днів поспіль говорить про те, що сьогодні концентрація військ на українсько-російському кордоні, їх постійне збільшення свідчить про можливу підготовку Збройних сил Росії до широкомасштабного вторгнення. Але якщо говорити про реальність, то таке масштабне вторгнення і не припинялося", - зазначив Шкіряк.

Нагадаємо, раніше голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що рішення про введення в Україні воєнного стану вже підготовлено, але вводити його поки не вигідно.

Як заявив сьогодні на засіданні оперативного штабу секретар РНБО Олександр Турчинов, Радбез РФ прийняв рішення про наступ на Донбасі.