ua en ru

У Донецькій області затримано громадянина РФ, найнятого терористами для ремонту зброї, - СБУ

СБУ у Ясинуватському районі Донецької області 16 грудня затримала громадянина РФ 1978 р.н., жителя м. Москва, який прямував на підконтрольну бойовикам територію для організації незаконного ремонту вогнепальної зброї.

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) у Ясинуватському районі Донецької області 16 грудня затримали громадянина РФ С., 1978 р.н., жителя м. Москва, який незаконно перетнув державний кордон України і прямував на підконтрольну бойовикам територію для організації незаконного ремонту вогнепальної зброї, використовуваної терористами для нападів на мирне населення. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

У Росії ця особа притягалася до кримінальної відповідальності та відбувала покарання за незаконне виготовлення вогнепальної зброї. Через соціальні мережі москвич встановив контакт із представниками "ДНР", які організували йому на початку грудня ц.р. зустрічі в Торезі і Донецьку з керівниками самопроголошених "органів місцевого самоврядування" та ватажками незаконних воєнізованих формувань. Тоді громадянин Росії так само незаконно прибув на територію, яку утримують терористи, і домовився з ними про надання "консультаційних послуг" з ремонту різних засобів ураження.

Зокрема, С. мав організувати на базі виробничих цехів однієї з місцевих виправних колоній виготовлення вибухових пристроїв і комплектуючих до зброї, яка знаходиться на озброєнні терористів, і підготувати для виконання таких робіт ще кілька працівників.

Під час затримання у росіянина вилучили паспорт громадянина РФ і зошит із записами про деталі по організації потужної "зброярні" в Донецькій області. У записнику є список контактів із представниками "ДНР", їх позивні, електронні адреси та телефонні номери місцевих жителів, які мають досвід підривників та роботи на верстатах. В особистих речах росіянина знайдені виготовлені на території РФ листівки із закликами до підтримки "ДНР", у яких вказані контактні телефонні номери і адреси в Москві і Московській області.

У Донецькій області затримано громадянина РФ, найнятого терористами для ремонту зброї, - СБУУ Донецькій області затримано громадянина РФ, найнятого терористами для ремонту зброї, - СБУ

Нагадаємо, СБУ затримала групу із 5 диверсантів, завербованих спецслужбами РФ.