ua en ru

У Донецькій обл. терористи захопили санаторій "Норду" приміщення "Макіївської взуттєвої фабрики "Аспект", - МВС

У Донецькій обл. терористи захопили санаторій "Норду" приміщення "Макіївської взуттєвої фабрики "Аспект", - МВС
У м. Донецьку терористи захопили готельно-санаторний комплекс, що належить ПАТ "Норд", а також виробничі приміщення ВАТ "Макіївська взуттєва фабрика "Аспект" в м. Макіївці

У м. Донецьку терористи захопили готельно-санаторний комплекс, що належить ПАТ "Норд", а також виробничі приміщення ВАТ "Макіївська взуттєва фабрика "Аспект" в м. Макіївці. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Донецькій обл.

"В ГУМВС України в Донецькій області звернувся представник ПАТ "Норд" з заявою про те, що в Донецьку терористи захопили готельно-санаторний комплекс, що належить ПАТ "Норд", а також незаконно заволоділи 7 автомобілями підприємства", - йдеться в повідомленні.

Щодо цих інцидентів міліція відкрила кримінальні провадження за ст.341 Кримінального кодексу України (захоплення державних або громадських будівель або споруд) та ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо воно завдало великої матеріальної шкоди).

Крім того, згідно з повідомленням, в м. Макіївці Донецької обл. терористи захопили виробничі та адміністративні приміщення ВАТ "Макіївська взуттєва фабрика "Аспект".

"Співробітникам фабрики заборонили виходити на роботу, обладнання вивозиться з фабрики", - зазначають у міліції.
Щодо цієї події відкрито кримінальне провадження за ст.341 КК України (захоплення державних або громадських будівель або споруд).

Нагадаємо, 30 жовтня 2014 р. в Донецькій області бойовики захопили будівлю комбінату і розмістили на його території військову техніку.