ua en ru

Український корвет "Тернопіль" до цих пір знаходиться в окупованому Криму, - Міноборони

Український протичовновий корвет "Тернопіль" досі знаходиться в окупованому Росією Севастополі.

Український протичовновий корвет "Тернопіль" досі знаходиться в окупованому Росією Севастополі. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

"Сьогодні російські ЗМІ розповсюдили інформацію про начебто невдалий запуск ракети у Чорному морі з протичовнового корабля "Тернопіль"... У повідомленні зроблена спроба "прив'язати" інцидент до українсько-американських навчань Sea Breeze-2014, які, мовляв, ось-ось мали розпочатися", - йдеться в повідомленні Міноборони.

В українському військовому відомстві зазначають, що інформація є абсолютною вигадкою, так як корвет "Тернопіль" досі знаходиться в окупованому Росією Севастополі.

"Протичовновий корвет "Тернопіль", заблокований російськими військовослужбовцями у березні цього року в Севастополі під час окупації території Криму, ще й досі не повернули українській стороні. Перевірити це легко: достатньо побувати у Севастополі в районі Південної бухти - "Тернопіль" стоїть там поряд з однотипними кораблями російського Чорноморського флоту", - йдеться у повідомленні.

В Міноборони нагадують, що у квітні-травні 2014 р. Україні повернули 35 кораблів, катерів і суден, але "Тернопіль", а також однотипний "Луцьк", корвети "Хмельницький", "Придніпров'я", низку інших кораблів, залишається заблокованим у Севастополі.