ua en ru

Українська сторона здійснила лише візуальне спостереження за 17-м "гумконвоем" РФ

Українська сторона здійснила лише візуальне спостереження за 17-м "гумконвоем" РФ

Українська сторона здійснила лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій за сімнадцятим так званим гуманітарним конвоєм Російської Федерації у складі 166 автомобілів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергової 17-го так званого гуманітарного конвою. Оскільки пересування конвою здійснювалося з грубим порушенням міжнародного та вітчизняного законодавства і соглашенный з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, модальностей контроль української міжвідомчою групою здійснювався тільки шляхом візуального спостереження, без виконання контрольних функцій", - заявив Слободян.

За його словами, в період з 6:30 до 7:40 через пункти пропуску РФ "Донецьк" і "Матвєєв курган" на в'їзд в Україну прослідувало 2 колони гумконвоя у складі 166 автомобілів.

"При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме 41 автомобіль - паливно-мастильні матеріали та 1 автомобіль рекламні банери невстановленого змісту", - сказав Слободян.

Він зазначив, що в цілому з початку 2015 р. з території РФ на тимчасово неконтрольовані території Донецької і Луганської областей прослідувало 17 так званих гуманітарних конвоїв в кількості 1016 автомобілів.

"З яких за 989 автомобілями було візуальне спостереження за оформленням і 30 автомобілів перетнули державний кордон без оформлення і візуального спостереження", - констатував Слободян.

Нагадаємо, 4 березня 2015 р. В Макіївку і Луганська прибув 17-й "гумконвой" з Росії.

Через день, 5 березня 17-й "гумконвой" повернувся в Росію.