ua en ru

Україна вживатиме всіх необхідних заходів для повернення статус-кво по Криму, - МЗС України

Україна вживатиме всіх необхідних заходів для повернення статус-кво стосовно Криму. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виступ Путіна демонструє реальне обличчя російської влади, відкриває можливість силового перегляду кордонів, знищення гарантій нерозповсюдження ядерної зброї та масового ураження", - заявив Перебийніс.

"На жаль, Україна стала першою жертвою. Ми звертаємося до всіх світових держав вжити необхідних заходів щодо агресора - Росії. Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо так звану незалежність Криму. Україна зробить всі необхідні заходи для повернення статус-кво", - додав він.

Спікер українського МЗС упевнений, що жодна цивілізована країна світу ніколи не визнає анексії Криму.

Нагадаємо, 18 березня Президент Росії Володимир Путін, самопроголошений спікер самопроголошеної Державної ради Криму Володимир Константинов, самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, а також самопроголошений мер Севастополя Олексій Чалий підписали договір про входження Криму і Севастополя до складу Росії.