ua en ru

Україна почала прикордонно-митне оформлення гуманітарного вантажу з РФ, - ДПС

Українська сторона почала процедуру прикордонно-митного оформлення гуманітарного вантажу з Російської Федерації в пункті пропуску "Донецьк" (Ростовська область).

Українська сторона почала процедуру прикордонно-митного оформлення гуманітарного вантажу з Російської Федерації в пункті пропуску "Донецьк" (Ростовська область). Про це РБК-Україна повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов.

Оформлення вантажу почалося близько 14:15.

"Українська сторона негайно розпочне відповідну роботу (з оформлення російського гуманітарного вантажу, - ред.), щойно отримає остаточне підтвердження від Міжнародного комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж до місця призначення", - йшлося в учорашньому коментарі МЗС України.

Нагадаємо, 12 серпня вранці автоколона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою висунулася з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. За інформацією російської влади, вантажівки мають доставити до України продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.