ua en ru

У Путіна заявили, що його фраза про "взяття Києва за 2 тижні" невірно інтерпретована

Помічник Президента Росії Юрій Ушаков заявив, що фраза Володимира Путіна про те, що нібито він міг би при бажанні захопити Київ протягом двох тижнів, була вирвана з контексту і невірно інтерпретована.

Помічник Президента Росії Юрій Ушаков заявив, що фраза Володимира Путіна про те, що нібито він міг би при бажанні захопити Київ протягом двох тижнів, була вирвана з контексту і невірно інтерпретована. Про це Ушаков заявив журналістам в Москві 2 вересня, передає Associated Press.

При цьому чиновник звинуватив президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, який вчора процитував цю фразу Путіна, в порушення конфіденційності.

"Слова були вирвані з контексту і мали зовсім інший зміст", - заявив Ушаков, зазначивши, що Баррозу вчинив негідно, озвучивши публічно деталі приватної бесіди.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу розповів італійській газеті La Repubblica, що коли він запитав у Путіна щодо російських військових в Україні, російський лідер перейшов до погроз. "Проблема не в цьому. Але якщо я захочу, за два тижні я візьму Київ", - процитував Баррозу слова Путіна.

29 серпня 2014 р. Баррозу в телефонній розмові з Путіним різко засудив присутність російських військових підрозділів на українській землі. Баррозу передав Президенту РФ своє рішуче засудження у зв'язку з проникненням російських військових підрозділів на територію України.

На саміті в Брюсселі 30 серпня Баррозу повідомив, що країни Європейського союзу готові ввести додаткові санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.