ua en ru

У бойовиків ЛНР з 1,4 млн гектарів ріллі залишилося лише 90 тис., - голова ЛОДА

У бойовиків ЛНР з 1,4 млн гектарів ріллі залишилося лише 90 тис., - голова ЛОДА
У бойовиків так званої "Луганської народної республіки" з 1,4 млн гектарів ріллі залишилося лише 90 тисяч.

У бойовиків так званої "Луганської народної республіки" з 1,4 млн гектарів ріллі залишилося лише 90 тисяч. Про це в інтерв'ю "Дзеркало тижня" заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

"Якщо по сільському господарству, то сепаратисти самі себе прогодувати не зможуть. З 1,4 мільйона гектарів ріллі у них залишилося лише 90 тисяч. Всі ліси теж у нас", - зазначив Москаль.

При цьому, за його словами, на території, підконтрольній сепаратистам, залишилося більше промислових підприємств.

"Більшість промислових підприємств залишилися в так званій ЛНР - Алчевський коксохімічний завод, Алчевський металургійний комбінат, Луганський тепловозобудівний, Стахановський вагонобудівний... У них більшість великих міст - Луганськ, Алчевськ, Стаханов, Ровеньки, Красний Луч, Свердловськ. Потенційно в промисловому виробництві вони нас випереджають, тим більше що такі гіганти, як "Азот" і Лисичанський НПЗ (залишилися на нашій стороні) не працюють. І не з економічних причин, там є політична складова. Але роботу підприємств на окупованих територіях сепаратисти організувати не можуть. Тому і користі від цих підприємств - ніякої", - сказав Москаль.

Нагадаємо, раніше Москаль повідомляв, що бойовики так званої "Луганської народної республіки" контролюють 16% лісових масивів Луганської області.