ua en ru

Турчинов сьогодні створить спецгрупу для допомоги силовикам у конфлікті з Росією, - Немиря

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов сьогодні створить спеціальну групу для допомоги силовикам у конфлікті з Росією.

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов сьогодні створить спеціальну групу для допомоги силовикам у конфлікті з Росією. Про це сьогодні повідомив радник лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Григорій Немиря, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже сьогодні буде створено розпорядженням або указом Президента спеціальну групу високого рівня з міжнародних і безпекових питань, до якої увійдуть досвідчені дипломати, спеціалісти у галузі безпеки для того, щоб допомогти РНБО і міністерствам в цей нелегкий час налагодити не лише відповідний зв'язок і випрацювати контакти які потрібні, в тому числі комунікаційну стратегію, але і включити абсолютно всі інструменти, як в Європі", - повідомив Немиря.

Крім того, за його словами, вже завтра в Брюсселі відбудеться засідання Ради міністрів закордонних справ, розглядається можливість того, щоб в рамках Будапештського меморандуму в Києві відбулися консультації на найвищому рівні.

"Ми бачимо зараз координацію зусиль на рівні ОБСЄ і ООН. Все це означає, що Україна не залишиться сам на сам з цією неспровокованою агресією", - зазначив Немиря.

Немира зазначив, що фактично відбулася анексія Криму.

"Це фактично, як мінімум, анексія Криму, і ми дуже стурбовані також повідомленнями, частина з яких знайшла підтвердження, що громадяни РФ беруть активну участь у масових заворушеннях, які ми спостерігаємо в містах східної і південної України", - заявив Немиря.

Він додав, що вже сьогодні будуть призначені губернатори деяких областей.