ua en ru

Осередки КПУ та ПР були залучені до скоєння злочинів проти державності, - СБУ

Осередки КПУ та ПР були залучені до скоєння злочинів проти державності, - СБУ
Цілі осередки Комуністичної партії та Партії регіонів в Луганській та Донецькій області були залучені до скоєння злочинів проти державності та продовжують дестабілізувати ситуацію в Україні.

Цілі осередки Комуністичної партії та Партії регіонів в Луганській та Донецькій області були залучені до скоєння злочинів проти державності та продовжують дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі програми "Шустер Live".

"Найбільшу шкоду наносять ті з політиків - і це треба відверто казати, і всі це знають - це народні депутати, насамперед з Луганської та Донецької області, це очільники Комуністичної партії, яка поки що не заборонена в Україні... Це цілі осередки Компартії та Партії регіонів на Луганщині та Донеччині, які були залучені до скоєння злочинів проти державності, до закликів до повалення конституційного ладу, до так званих референдумів, до тероризування мирного населення. І далі продовжують залякувати людей. Для чого? Тому що розуміють, що Україна їх покарає, та іншим державам вони не потрібні", - заявив Наливайченко.

Тому, за його словами, ці політики продовжують фінансувати бойовиків та дестабілізувати ситуацію в Україні.

"Заарештовані голови осередків КПУ на Луганщині, голови міських рад, і вони свідчать, що отримували інструкції з Києва і їм були обіцянки, що московське керівництво Компартії теж їх підтримує. Все було на розхитування ситуації, і під це видавалися окремі бюджети", - повідомив глава СБУ.

Нагадаємо, в листопаді Київський адмінсуд призупинив розгляд позову про заборону Компартії.