ua en ru

Митниця України готує відповідні заходи щодо російських товарів, - заступник голови служби

Державна митна служба України готує відповідні заходи щодо російського імпорту після введення обмежень щодо українського експорту з боку Росії.

Державна митна служба України готує відповідні заходи щодо російського імпорту після введення обмежень щодо українського експорту з боку Росії. Про це журналістам у Києві заявив заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз Росія більш жорстко виступає по відношенню до українського експорту і всього того, що ввозиться на територію Росії з України. Нашим відомством заплановані та проводяться адекватні заходи. Моя позиція в цьому плані така, що ми повинні адекватно відповідати не тільки на заходи російської сторони. Кожна країна, яка включає механізм зупинення зовнішньоекономічної діяльності за того або іншого товару з Україною, повинна відчувати нашу зустрічну реакцію. Тоді нас будуть слухати і поважати", - сказав він.

За його словами, остаточне рішення щодо конкретної реакції на дії Росії і про введення санкцій відносно російських компаній з боку України приймає уряд. Він підкреслив, що у багатьох випадках ці рішення мають політичний характер.

"Ми своє бачення ситуації доповіли уряду, і уряд приймає рішення в межах своєї компетенції... Відомством опрацьовано все, що пов'язано з функціонуванням російських компаній, російських корпорацій, компаній з російським і не тільки російським капіталом, офшорним капіталом, який може бути використаний для фінансування сепаратистських настроїв на сході країни. Всі наші напрацювання надані відповідним міністерствам і відомствам", - сказав він.

Нагадаємо, у зв'язку з євроінтеграційними процесами в Україні Росія обмежує експорт українських товарів на свою територію.