ua en ru

США констатують встановлення військовими РФ повного контролю над бойовиками на Донбасі

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт констатував встановлення російськими військовими повного контролю над бойовиками самопроголошених "народних республік" на Донбасі. Про це посол написав у своєму Twitter.

За словами Пайетта, Росія встановила контроль над сепаратистським рухом на Донбасі ще в серпні 2014 р., коли ліквідувала лідерів бойовиків, не які підпорядковувалися наказам.

Посол вважає, що сепаратисти на сході України "де-факто є розширенням російської військової присутності та інструментом російської національної влади".

Він також додав, що Міністерство оборони РФ встановило потужну структуру командування на Донбасі, починаючи від генералів і закінчуючи молодшими офіцерами.

"Російський персонал здійснює зв'язок, збір розвідданих, оперативне керівництво, а також коригування артвогню", - зазначив Пайетт, додавши, що російські військовослужбовці брали участь в недавніх атаках на Вуглегірськ та Дебальцеве.

Відзначимо, напередодні держсекретар США Джон Керрі звинуватив Росію в брехні з приводу відсутності її військ на Донбасі.

Раніше Керрі також заявив про можливість введення нових санкцій проти РФ і анонсував рішення Барака Обами щодо постачання зброї Україні в найближчі дні.