ua en ru

РНБО доручила Кабміну звернутися до Гаазького трибуналу з приводу визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями

РНБО доручила Кабміну звернутися до Гаазького трибуналу з приводу визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями На фото: голова РНБО України Олександр Турчинов

Рада національної безпеки і оборони України на своєму засіданні прийняла рішення доручити Кабінету міністрів розпочати процедуру звернення до Гаазького трибуналу про визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" терористичними організаціями. Про це повідомили у прес-службі РНБО.

"РНБО доручила уряду розпочати процедуру звернення до Гаазького трибуналу по злочинах проти людяності, скоєних терористами проти українських громадян у 2014-2015 роках, а також про визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше сьогодні Президент Петро Порошенко анонсував, що РНБО розгляне питання визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

21 січня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді дозволити Президенту України визначати список терористичних організацій за рішенням РНБО.

Раніше, 19 січня, генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що ГПУ готує позови до суду про визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями. За його словами, відповідні позови будуть подані до адміністративного суду.