ua en ru

РНБО фіксує збільшення кількості бойовиків і техніки в зоні АТО

РНБО фіксує збільшення кількості бойовиків і техніки в зоні АТО Джерело фото:twitter.com/Новое Время

Рада нацбезпеки і оборони України фіксує збільшення кількості бойовиків і військової техніки в зоні антитерористичної операції на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зафіксовано збільшення незаконних збройних формувань, кількості військової техніки, артилерії і протитанкових комплексів, які знаходяться виключно на озброєнні Збройних сил РФ", - повідомив Лисенко.

За його словами, протягом останніх днів з території Росії доставлено значну кількість боєприпасів для реактивних систем залпового вогню "Град", "Ураган", танків і гаубиць, а також патронів для стрілецької зброї різного калібру.

Лисенко також повідомив, що на окупованих територіях Донбасу, зокрема, в Горлівці, Сніжному, Краснодоні спостерігається збільшення присутності військових Збройних сил РФ, які беруть участь у бойових діях проти сил АТО, а також здійснюють інструктаж і підготовку бойовиків з числа місцевого населення.

Нагадаємо, в зоні АТО значно збільшилася кількість обстрілу з боку бойовиків. За добу на Донбасі загинули 2 українських військових, ще 6 поранено.