ua en ru

Ситуація в Україні: останні події 14.04.2014

Ситуація в Україні: останні події. Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України.

Ситуація в Україні: останні події. В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України. Текст відповідного указу від 14 квітня 2014 р. №405/2014 оприлюднений на сайті в.о. глави держави.

Фотогалерея: "Антитерористична операція у Слов'янську 13 квітня"

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 р. "Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України "(додається, таємно)", - йдеться в указі. Контроль за виконанням рішення цього рішення покладається на секретаря РНБО України Андрія Парубія. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

22:32. Лідер "Батьківщини", кандидат у Президенти України Юлія Тимошенко заявляє про підготовку можливого штурму Верховної Ради. Про це вона сказала в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

21:31. Міліція заявляє, що ситуація в Маріуполі перебуває під контролем. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

19:48. Центральна виборча комісія (ЦВК) затвердила 213 окружних виборчих комісій на виборах Президента України.

19:39. Подача недосвідчених кандидатур до складу окружних виборчих комісій може зірвати вибори Президента України. Про це журналістам заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

17:56. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає за необхідне внести зміни до Бюджетного кодексу України в частині формування бюджетних і податкових підходів при формуванні місцевого самоврядування.

17:13. Руйнування владної вертикалі сталося через розбалансованість влади. Про це сьогодні заявив в.о. Президента України, голова ВР Олександр Турчинов на засіданні тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України.

16:53. В.о. Президента України спікер парламенту Олександр Турчинов заявив про готовність провести обговорення концепції змін до Конституції України в усіх регіонах України. Про це він заявив сьогодні на засіданні тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України, передає кореспондент РБК-Україна.

16:50. Кабінет міністрів України готує законопроекти про об'єднання територіальних громад. Про це на засіданні комісії щодо змін до Конституції повідомив віце-прем'єр-міністр з регіональної політики, міністр регіональної політики, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман.

16:39. Права російськомовних українців будуть захищені при підготовці змін до Конституції. Про це сьогодні на засіданні ТСК ВР з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

16:28. Тимчасова спеціальна комісія (ТСК) Верховної Ради з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України засідатиме у відкритому режимі. Про це заявив сьогодні на засіданні комісії голова ТСК народний депутат із фракції "Батьківщина" Руслан Князевич.