ua en ru

Сили АТО продовжують наступ на Новоазовськ, - ІО

Сили АТО продовжують наступ на Новоазовськ, - ІО

Сили антитерористичної операції продовжують наступ на Новоазовському напрямку. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Складною залишається ситуація і в районі Маріуполя. Після відбиття контратаки російсько-терористичних військ в районі н. п. Саханка, підрозділи Національної гвардії України та ВСУ продовжили наступальні бої на Новоазовському напрямку. Противник перекинув на даний ділянку бронегруппу (4 танки і 4 ББМ) і завдає масовані вогневі удари по передовим українським підрозділам. В районі Саханки українським підрозділам протистоять підрозділу супротивника, укомплектовані російськими кадровими військовослужбовцями", - повідомив Тимчук.

Крім того, на півдні від Тельманове бойовики продовжують накопичувати підрозділу, перекидається з боку Старобешеве і Амвросіївки: на даний момент 500 чоловік особового складу, 15 ББМ, і 3 танки.

"В районі Новоазовська відзначається своєрідна ротація: частково підрозділи армії РФ з даного населеного пункту виводяться в Ростовську область (РФ), замість них з території Росії заходять підрозділи російських найманців (відзначається низький рівень оснащення і екіпіровки даних формувань)", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, 10 лютого за повідомленням полку "Азов", сили АТО почали наступ у бік Новоазовська, взяв під контроль Широкіно. На наступний день наступ сил АТО в бік Новоазовська продовжився. При цьому українські військові знищили ряд блокпостів противника.