ua en ru

СБУ в районі Слов'янська затримала 4 інформаторів ДНР

Служба безпеки України (СБУ) в районі Слов'янська затримала 4 інформаторів так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Встановлено, що 32-річний житель Донецької області був завербований бойовиками і з червня 2014 року по січень 2015 року інформував "розвідку" ДНР про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України.

Як зазначається, працюючи водієм і здійснюючи постійні вантажні перевезення по території Донецької області, зловмисник збирав і передавав терористам через мобільний зв'язок дані про місцезнаходження і стан українських блокпостів.

Слідчими УСБУ в Дніпропетровській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Ще двох інформаторів терористів оперативні групи СБУ затримали в містах Маріуполь та Красноармійськ.

Терористи довгий час передавали бойовикам дані про переміщення і чисельний склад українських військових в районі Первомайського, а один з них безпосередньо коригував вогонь артилерії по населених пунктах.

Того ж дня СБУ затримала кур'єра з готівкою для терористів. Житель Донецької області прямував до Новоазовську, щоб передати більше 30 тисяч гривень бойовикам ДНР. Відносно затриманого розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала коригувальника ДНР в районі Волновахи.