ua en ru

СБУ запобігла ліквідацію російськими спецслужбами екс-офіцера ФСБ, який перейшов на бік України

Служба безпеки України запобігла ліквідацію російськими спецслужбами колишнього офіцера ФСБ РФ Іллі Богданова, який влітку 2014 р. перейшов на бік українських силовиків і взяв участь в антитерористичній операції в складі добровольчих батальйонів. Про це у своєму Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Контррозвідка Служби безпеки України попередила ліквідацію Іллі Богданова - колишнього офіцера ФСБ, який перейшов на бік України та разом з іншими героями захищав донецький аеропорт", - написав Лубківський.

За його словами, в результаті спецоперації затримано громадянина Б. 1986 р., активного члена терористичної організації "Оплот", у якого вилучено снайперську гвинтівку СВД і патрони до неї. Його було завербовано в січні 2015 р. в російському Бєлгороді співробітниками ФСБ РФ.

"За успішне виконання зазначеного задуму представники ФСБ гарантували Б. отримання значної грошової винагороди, російського громадянства, купівлю автомобіля, виведення його сім'ї р. Бєлгорода і надання квартири для постійного місця проживання", - зазначив Лубківський та додав, що затриманий навіть встиг зустрітися з Богдановим і увійти в довіру, представляючись співробітником міграційної служби.

Нагадаємо, раніше міліція затримала ОЗГ, готувала розправу над шоуменом Володимиром Зеленським.