ua en ru

СБУ готує подання проти співробітників ФСБ в міжнародні суди, - Наливайченко

СБУ готує подання проти співробітників ФСБ в міжнародні суди, - Наливайченко
Служба безпеки України документує діяльність ФСБ Російської Федерації на території України як військові злочини і готує відповідні подання до міжнародних судів.

Служба безпеки України документує діяльність ФСБ Російської Федерації на території України як військові злочини і готує відповідні подання до міжнародних судів. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі програми "Шустер Live".

"Те, що 18-й центр ФСБ працює, і особливо активно використовуються соціальні мережі - це ми бачимо. Але найбільшою загрозою для нас є те, що з Бєлгорода, з Ростова, з інших тренувальних центрів ФСБ передаються не тільки вибухівка, але й гроші на залякування журналістського та волонтерського рухів і просто громадянського суспільства", - заявив Наливайченко.

Він заявив, що СБУ документує такі випадки як військові злочини.

"Ми відверто говоримо і чітко називаємо тренувальний центр, хто зі співробітників ФСБ навчав, тренував та засилав на нашу територію. Більше того, ми документуємо це як воєнні злочини на наші території, які вчиненні іноземними військовими, які по суті стали терористами на нашій території", - заявив Наливайченко.

За його словами, зараз йдуть розслідування та притягнення до відповідальності тих, кого вже затримали, а щодо тих, хто ще переховується, в тому числі і військових російських керівників готуються справи для подання як в національні суди, так і до міжнародних інстанцій і міжнародних судів.

Нагадаємо, раніше Наливайченко заявив, що виступає за створення народного трибуналу для розслідування злочинів на Майдані Незалежності у Києві та на Донбасі.