ua en ru

Російський суд продовжив арешт Савченко до 15 травня

Російський суд продовжив арешт Савченко до 15 травня Джерело фото: @tvrain

Басманний суд м. Москва продовжив арешт української льотчиці, нардепа Верховної Ради і делегата в ПАРЄ Надії Савченко до 15 травня 2015 р. Про це написав адвокат Савченко Микола Полозов у своєму Twitter.

"Суддя Карпов продовжив арешт", - написав Полозов, додавши, що захист безумовно оскаржить це рішення.

Інший адвокат Савченко Ілля Новіков додав, що арешт продовжено до 13 травня.

Також сьогодні російський суд продовжив термін розслідування справи Савченко до 13 травня.

За словами Полозова, початок судового засідання, на яке українку доставили особисто, затримався більш ніж на годину.

На початку засідання захист Савченко заявив відвід судді Артуру Карпову, призначеному головуючим по справі всього за кілька годин до початку суду. На думку захисту, Карпов, включений в так званий санкційний "список Магнітського", може бути упереджений. Втім, суддя клопотання захисту не задовольнив і проджолжил засідання.

Адвокати Савченко просили змінити міру запобіжного заходу на домашній арешт у Посольстві України під офіційну гарантію від цієї дипустанови.На думку слідчих, обтяжуючі обставини не дозволяють застосувати до Савченко іншу санкцію, крім утримання її під вартою.

Також захист Савченко пропонувала звільнити її під заставу.

Сама Савченко трималася мужньо, а на питання представника суду про її самопочуття відповіла: "Не дочекаєтеся".

Раніше сьогодні адвокат української льотчиці повідомив, що вона відмовилася припинити голодування.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18-19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. На виборах в Раду 26 жовтня Савченко була обрана народним депутатом України від ВО "Батьківщина". 26 січня 2015 р. ПАРЄ наділила Савченко міжнародним імунітетом як делегата від України в асамблеї.

Російський суд продовжив арешт Савченко до 15 травня

Російський суд продовжив арешт Савченко до 15 травня

Російський суд продовжив арешт Савченко до 15 травня

Російський суд продовжив арешт Савченко до 15 травня

(Джерело фото: "Новая газета")