ua en ru

Російські війська напередодні "виборів" в ДНР і ЛНР зосереджуються біля кордонів України, - РНБ США

Російські війська напередодні "виборів" в ДНР і ЛНР зосереджуються біля кордонів України, - РНБ США
Російські війська напередодні "виборів" самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", які заплановані на 2 листопада, зосереджуються біля кордонів України.

Російські війська напередодні "виборів" самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", які заплановані на 2 листопада, зосереджуються біля кордонів України. Про це заявив спікер Ради національної безпеки при Президенті США Бернадетт Міган, передає радіо "Свобода".

Так, за останніми даними, російські війська знову повертаються до кордону з Україною вздовж контрольованих бойовиками ділянок.

У заяві РНБ йдеться, що США застерігають Росію не використовувати "вибори" в ДНР і ЛНР як привід ввести в Україну нові війська і озброєння. США знову закликають РФ і сепаратистів виконати всі їхні зобов'язання за мінським домовленостями від 5 та 19 вересня.

У РНБ нагадали, що США не визнають результатів виборів і закликає всіх членів міжнародного співтовариства зробити те ж саме.

Порада особливо закликала РФ як сторону, яка підписала "мінський протокол", приєднатися до генерального секретаря ООН, Європейського союзу, Ради Європи та решти міжнародної спільноти у засудженні "виборів" 2 листопада.

Єдині законні місцеві вибори на Донбасі відбудуться 7 грудня, як передбачено законом України, підкреслили в РНБ.

Нагадаємо, вчора генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що оголошені на 2 листопада і "вибори" в ДНР і ЛНР підірвуть зусилля по вирішенню конфлікту на Донбасі.