ua en ru

Російські телеканали будуть відключати, незважаючи на закон про особливий статус Донбасу, - Держкомтелерадіо

Заборонені в Україні російські телеканали будуть відключати, незважаючи на закон про особливий статус Донбасу.

Заборонені в Україні російські телеканали будуть відключати, незважаючи на закон про особливий статус Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного комітету телебачення і радіомовлення.

"Ніхто не відміняв рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про вилучення із кабельних мереж російських каналів-агресорів. Всі, хто не буде виконувати рішення Нацради, будуть відповідати перед українським законом", - зазначили в Держтелерадіо.

"При першій можливості буде відновлено мовлення Донецької та Луганської державних телерадіокомпаній, які на сьогодні захоплені російськими окупантами і терористами всіх мастей. Журналістські колективи цих телерадіокомпаній при першій можливості готові приступити до роботи. Зрадників і колабораціоністів серед них - одиниці. Про діяльність кожного з них ми знаємо, що свого часу ними займеться Служба безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Нацрада ретрансляції в Україні 15 російських телеканалів: "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-планета", "Росія 24", "НТВ мир", "TVCI", "Росія-1", "НТВ", "Петербург-5", "ТНТ", "Зірка", "РЕН-ТВ", "РБК-ТВ", "Історія", а також канали "LifeNews" і "RussiaToday", які є неадаптованими до вимог вітчизняного законодавства.