ua en ru

Російські банки повинні піддатися санкціям, спікер палати представників США

Російські банки повинні піддатися економічних санкцій. Таку думку висловив спікер палати представників США республіканець Джон Бейнер в інтерв'ю Fox News Channel.

Російські банки повинні піддатися економічних санкцій. Таку думку висловив спікер палати представників США республіканець Джон Бейнер в інтерв'ю Fox News Channel.

"Те, що робить Путін, президент Росії Володимир Путін), ставить під загрозу світову безпеку, а також безпеку в Європі", - заявив Бейнер.

Він висловив стурбованість, що США не підштовхнули Європу "зайняти більш жорстку позицію щодо Росії". "Наші союзники до смерті налякані", вважає спікер палати представників.

В той час, як американські чиновники обговорюють санкції проти секторів російської економіки, в числі яких і енергетика, ЄС готує розширений список санкцій. Очікується, що в нього увійдуть компанії, які націоналізували активи в Криму. Санкційний список може бути озвучений вже в найближчий понеділок.

28 квітня США оприлюднили новий список санкцій, у який увійшли сім російських посадових осіб, пов'язаних з вищим політичним керівництвом Росії. Зокрема, Америка заборонила в'їзд в країну і оголосила про заморожування рахунків глави "Роснафти" Ігоря Сєчіна, керівника держкорпорації "Ростех" Сергія Чемезова, першого заступника адміністрації президента Росії В'ячеслава Володіна, віце-прем'єра Дмитра Козака та інших чиновників.

У списку Мінфіну США виявилися також 17 російських компаній. Серед них - підконтрольні бізнесменові Геннадію Тимченку ТОВ "Акваника" (виробник мінеральної води), "Авіа Груп" і "Авіа Груп Норд", "Сахатранс", п'ять компаній групи "Стройтрансгаз", залізничний оператор "Трансоіл" і холдинг Volga Group; компанії, підконтрольні братам Ротенбергам, - СМП Банк і Инвесткапиталбанк, "Стройгазмонтаж", а також дочірні структури банку "Росія" - Собінбанк, лізингова компанія "Зест" і інвестиційна компанія "Аброс". Крім того, Вашингтон оголосив, що відтепер буде відмовляти у ліцензіях на експорт будь високотехнологічної продукції для потреб військово-промислового комплексу Росії.
Раніше під санкції США потрапив і банк "Росія".