ua en ru

Росія визнає "вибори" ЛНР і ДНР, - Лавров

Росія визнає "вибори" ЛНР і ДНР, - Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає "вибори" у Донецькій та Луганській "народних республіках".

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає "вибори" у Донецькій та Луганській "народних республіках". Про це він повідомив в інтерв'ю російським ЗМІ, передає прес-служба МЗС Росії.

"Очікуємо, що вибори відбудуться як уславливались, і ми, звичайно, визнаємо їх результати. Розраховуємо, що волевиявлення буде вільним, і ніхто ззовні не спробує його зірвати", - сказав Лавров.

На питання журналіста про те, чи є на Донбасі особи, з якими Росія може вести діалог, Лавров відповів, що бачить такими "спонтанних" лідерів самопроголошених республік, які є партнерами в контексті Мінських домовленостей".

"Вибори, які будуть проведені на території проголошених Луганської та Донецької народних республік будуть важливі з точки зору легітимізації влади", - заявив Лавров.

Нагадаємо, президент Європейської ради Герман ван Ромпей і голова Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу заявили, що вибори в ДНР і ЛНР перекреслять мінські домовленості.