ua en ru

Рішення про відключення російських телеканалів ігнорують три області України, - Нацрада

У Луганській, Донецькій та Одеській області рішення про відключення російських телеканалів виконуються в недостатньому обсязі.

У Луганській, Донецькій та Одеській області рішення про відключення російських телеканалів виконуються в недостатньому обсязі. Про це на брифінгу заявила заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Починаючи із 7 березня відключення відбуваються по всіх регіонах України. Не відбувалося відключень тільки в Луганській області, звичайно ж, на території АР Крим та міста Севастополя, і найменша кількість відключень як відгук на прохання була в Донецькій області. Там на сьогоднішній день відгукнувся на звернення національного регулятора тільки один провайдер. І в Одеській області - там відключили канали тільки три провайдери", - повідомила Мудрак.

Своєю чергою, голова Нацради Володимир Манжосов заявив, що провайдери обіцяли виконати будь-яке законне рішення Нацради чи суду.

"Провайдери в більшій своїй частині виступали проти часткового припинення ретрансляції чотирьох каналів, але майже всі вони сказали, що виконають будь-яке законне рішення: рішення Національної ради або рішення суду. Тому ми сподіваємося, проблем з виконання рішення суду не буде", - зазначив Манжосов.

Нагадаємо, 25 березня Київський адміністративний суд виніс рішення, згідно з яким в Україні має бути припинена ретрансляція чотирьох російських каналів: "Перший канал", " РТР- Планета", "Росія -24", "НТВ- Мир". Таке рішення суд обґрунтував веденням зазначеними каналами антиукраїнської пропаганди.