ua en ru

Рішення про введення військового стану вже готове, але поки оголошено не буде, - нардеп

Рішення про запровадження в Україні військового стану вже підготовлене, але вводити його Україні поки не вигідно. Про це заявив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в ефірі "5 каналу".

"Всі необхідні рішення щодо військового стану є, вони пропечатані, підписані і запечатані в конверти. Якщо, не дай бог, в Чернігівській або Харківській області з'явиться хоч одна батальонно-тактична група, то буде оголошена війна Росії, але це не той сценарій, про який ми повинні мріяти", - повідомив Пашинський.

На думку Пашинського, введення воєнного стану на даний момент не дасть Україні ніяких переваг, оскільки з точки зору мобілізації населення і кількості озброєння нічого не зміниться. Але при введенні цього статусу є ризик того, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) може не надати Україні як державі в війні фінансову допомогу.

Нагадаємо, 20 січня штаб АТО зафіксував підхід до українсько-російському кордоні ще трьох батальонно-тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.