ua en ru

Розвідка виявила військову базу для підготовки терористів під Ростовим, - Парубій

Українська розвідка виявила велику військову базу біля Ростова-на-Дону, де проходять навчання російські бойовики для операцій в Україні.

Українська розвідка виявила велику військову базу біля Ростова-на-Дону, де проходять навчання російські бойовики для операцій в Україні. Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Андрій Парубій (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Біля Ростова-на-Дону виявлена велика військова база, на якій готуються терористи для перекидання їх на територію України", - розповів Парубій.

За його словами, такі дані отримала українська розвідка. Також наявність такої бази підтверджують затримані терористи і сепаратисти.

Парубій зазначив, що на цій базі знаходиться велика кількість бойовиків, які проходять навчання під керівництвом російських інструкторів. Після проходження навчання бойовики організованими збройними групами здійснюють спроби потрапити на територію України.

За словами секретаря РНБО, на базі в Ростові знаходяться до 1 тис. бойовиків.

Нагадаємо, сьогодні Міністерство оборони Росії відзвітувало про відведення військ від кордону з Україною.

"21 травня здійснена відправлення з Ростовської, Бєлгородської, Брянської областей 4 залізничних ешелонів і 15 літаків Іл-76 з військами, що брали участь у планових заходах бойової навчання", - зазначили у відомстві.

Разом з тим, в українському МЗС вчора попросили РФ дозволити провести спостережний політ над її територією.