ua en ru

Рада повинна визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями, - представник Президента у ВР

Верховна Рада України повинна визнати так звані "Донецьку народну республіку" і "Луганську народну республіку" терористичними організаціями.

Верховна Рада України повинна визнати так звані "Донецьку народну республіку" і "Луганську народну республіку" терористичними організаціями. Про це заявив представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат з фракції "Батьківщина" Руслан Князевич, передає кореспондент РБК-Україна.

Князевич підкреслив, що Рада повинна прийняти закони Президента про посилення оборонної сфери.

"Я підтримую, щоб Верховна Рада звернулася до міжнародних парламентів, Президента України про те, щоб ДНР і ЛНР були визнані терористичними організаціями на міжнародному рівні. Тоді це буде ефективним рішенням і забезпечить інструменти для реальної боротьби терористами", - заявив він.

Також Князевич закликав прийняти проекти законів, внесені главою держави, щодо посилення боєздатності України.

Він також закликав депутатів підтримати вето Президента на проект закону № 49981-1 про статус осіб, які були змушені залишити місця проживання з-за військових дій.

"Сподіваюся, цей закон буде відхилено... Президент разом з урядом готовий напрацювати новий проект закону про переселенців та їх гарантії", - заявив Князевич.