ua en ru

Голова комітету з розвідки Конгресу США вважає, що РФ готується до захоплення східних областей України

Голова комітету з розвідки нижньої палати Конгресу США Майк Роджерс вважає, що Російська Федерація готується до захоплення східних областей України.

Голова комітету з розвідки нижньої палати Конгресу США Майк Роджерс вважає, що Російська Федерація готується до захоплення східних областей України. Про це Роджерс заявив у програмі телеканалу "Фокс", передає "Голос Америки".

"Ми бачимо десятки тисяч солдатів. І мова не тільки про їх кількість, мова йде про їх призначення та конфігурацію, які саме військові одиниці розташовані на кордоні, і на що саме вони здатні. Вони мають все необхідне на сьогоднішній день на східному кордоні, щоб зайти на територію України, якщо буде прийнято таке рішення. У них є загони спецпризначення, важка артилерія, піхотинці - все, щоб вторгнутися в Україну. На мою думку, вони будуть продовжувати тиснути, вони продовжать проводити пропагандистську кампанію в східних областях України, щоб підготувати ґрунт для захоплення східного регіону", - заявив Роджерс.

Нагадаємо, 1 квітня в телефонній розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель, згідно з повідомленням прес-служби уряду Гемраніі, Президент Росії Володимир Путін заявив, що розпорядився про часткове відведення військ від російсько-українського кордону.