ua en ru

Потік біженців з материкової України в Крим не спостерігається, - Держприкордонслужба

Потік біженців з материкової України в Крим не спостерігається. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Потік біженців з материкової України в Крим не спостерігається. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Нічим не підтверджена інформація постійно лунає з вуст так званих "лідерів" Криму та інформаційних повідомлень російських мас-медіа. Державна прикордонна служба заявляє, що на даний час не зафіксовано випадків, коли б люди їхали в АР Крим з речами, великими групами чи сім'ями. Також не відмічаються й інші факти, які б вказували, що громадяни втікають у Крим, як біженці чи задля кращого життя", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними Держприкордонслужби з початку конфлікту з півострова вимушено виїхало більше 1 тис. осіб. Також зафіксовано факти, коли громадяни України, які були змушені покинути Кримський півострів, просили притулку в країнах ЄС. В даний час зафіксовано 34 таких осіб.

"Зокрема, група з 32 кримських татар (в тому числі 17 дітей) у пункті пропуску "Шегині", що на Львівщині, повідомили, що проживали поблизу Євпаторії та у зв'язку з тим, що допомагали військовим України, їх почала переслідувати так звана нинішня влада Криму. Виїжджають вони в Республіку Польщу для отримання статусу біженців, щоб уникнути насилля", - говориться у повідомленні.