ua en ru

Посол України при ЄС просить Брюссель відреагувати на дії Пореченкова біля донецького аеропорту

Посол України при ЄС просить Брюссель відреагувати на дії Пореченкова біля донецького аеропорту
Посол України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв закликає ЄС відреагувати на дії російського актора Михайла Пореченкова, який демонстративно стріляв з кулемета в бік українського аеропорту в м. Донецьк.

Посол України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв закликає ЄС відреагувати на дії російського актора Михайла Пореченкова, який демонстративно стріляв з кулемета в бік українського аеропорту в м. Донецьк. Про це йдеться у листі направленому сьогодні Єлісєєвим керівництву Європейської служби зовнішніх дій, повідомляє "ЄС-плюс" з посиланням на інформацію місії України при ЄС.

У прес-службі зазначили, що у своєму листі Єлісєєв підкреслив, що дії російського актора не тільки представляли загрозу життя українських військовослужбовців, але і підривають територіальну цілісність і суверенітет України.

У листі наголошується, що такі дії підпадають під критерії введення Євросоюзом персональних санкцій, зокрема, заборони на в'їзд і заморожування активів.

Єлісєєв також звернув увагу на використання російським актором каски з написом "Преса", що, на думку українського посла, свідчить про цинічне зловживання і порушення міжнародних норм в сфері безпеки журналістів.

Нагадаємо, 30 жовтня 2014 р. в мережі Youtube з'явилося відео, на якому російський актор Михайло Пореченков в касці з написом "Преса" нібито обстрілював позиції українських військ в аеропорту м. Донецьк.

Пізніше МВС і СБУ порушили справу щодо російського актора Пореченкова.