ua en ru

Порошенко побачив у вчорашньому дорученні Наришкіна загрозу для Німеччини

Порошенко побачив у вчорашньому дорученні Наришкіна загрозу для Німеччини

Президент України Петро Порошенко угледів у вчорашньому дорученні спікера Державної думи Росії Сергія Наришкіна загрозу для Німеччини. Про це глава держави заявив після церемонії покладання квітів до пам'ятного хреста Героям Крут, передає кореспондент РБК-Україна.

"Амбіції і апетити агресора перевершують розміри України. Про це я говорив у вівторок в Освенцімі, де лідери європейських держав відзначали сімдесятиріччя визволення концтабору Аушвіц. Ніби під час свого виступу в Аушвіці як у воду дивився, бо вчора в Державній думі Росії безпідставно поставили під сумнів міжнародну правомочність об'єднання Німеччини. Воістину кажуть, що апетит приходить під час обіду. Ми за мир, але військовий виклик ворога приймаємо", - підкреслив Порошенко

Зазначимо, що ще вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запідозрив Наришкіна в неадекватності.

Нагадаємо, вранці 28 січня голова Держдуми Сергій Наришкін доручив комітету з міжнародних справ опрацювати можливість прийняття заяви, в якій засуджується "анексія Німецької демократичної республіки Федеративною республікою Німеччина в 1989 році". З такою ініціативою виступив під час обговорення порядку роботи палати депутат від КПРФ Микола Іванов.