ua en ru

В основі нової пропозиції Меркель і Олланда з врегулювання кризи в Україні лежать мінські домовленості, - Чалий

В основі нової пропозиції Меркель і Олланда з врегулювання кризи в Україні лежать мінські домовленості, - Чалий

В основі нової пропозиції канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда з врегулювання кризи в Україні, яке вони везуть сьогодні до Москви, лежать мінські домовленості. Про це в ефірі 1+1 заявив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий за підсумками переговорів Президента України Петра Порошенка з Мекрель і Олландом.

"Ніяких таємниць немає. Сьогодні понад 5 годин тривали переговори в різних форматах. Основою цих переговорів був ніякий не документ Путіна. Це було зроблене ще з учорашнього дня командами всіх сторін, у тому числі українською, французькою та німецькою сторонами, бачення імплементації мінських домовленостей. Це головний базис від якого ніхто не відмовляється", - заявив Чалий.

"Сьогодні все широкої дискусії говорили про мирному плані, про те, як досягти результату. Сьогодні всі закликали Росію втілити в життя мінські угоди", - додав він.

Тепер, як зазначив Чалий, багато чого буде залежати від результатів переговорів Меркель і Олланда в Москві з Президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, в ніч з 5 на 6 лютого в Києві відбулася термінова зустріч глав України, Німеччини та Франції. У той час як 6 лютого Меркель і Олланд також відправляться в Москву для проведення переговорів з Путіним.