ua en ru

Підписання договору про приєднання Криму до РФ не має нічого спільного із правом, - МЗС України

Міністерство закордонних справ України вважає, що підписання договору про приєднання Криму й Севастополя до Росії неправовим актом.

Міністерство закордонних справ України вважає, що підписання договору про приєднання Криму та Севастополя до Росії неправовим актом. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Так зване підписання так званої угоди про приєднання Криму до РФ і виступ Президента Росії перед Федеральними зборами не мають нічого спільного ані з правом, ані з демократією, ані зі здоровим глуздом", - заявив дипломат.

"Все це змусило Україну, весь цивілізований світ здригнутися перед тим, що сьогодні відбувається з Росією. Це не просто асоціація з 25-м з'їздом КПРС... Ми побачили реальне відродження російського імперіалізму, для якого немає нічого святого", - додав Перебийніс.

Раніше МЗС України висловило рішучий і категоричний протест проти визнання Російською Федерацією самопроголошеної Республіки Крим як суб'єкта міжнародного права, звинувативши Росію в анексії Криму.

Також в МЗС заявили, що Росія більше не може виступати гарантом незалежності і територіальної цілісності України в рамках Будапештського меморандуму.

За словами Перебийніса, Україна вживатиме всіх необхідних заходів для повернення статус-кво стосовно Криму.

Нагадаємо, 18 березня Президент Росії Володимир Путін, самопроголошений спікер самопроголошеного Державної ради Криму Володимир Константинов, самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, а також самопроголошений мер Севастополя Олексій Чалий підписали договір про входження Криму та Севастополя до складу Росії.