ua en ru

ОБСЄ зафіксувала рух понад 100 військових вантажівок у бік Донецька

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала колони з більш, ніж 100 військових автомобілів, які рухалися на захід у бік Донецька.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала колони з більш, ніж 100 військових автомобілів, які рухалися на захід у бік Донецька. Про це йдеться у звіті місії за 5 грудня, опублікованому 6 грудня.

"Коли СММ прямувала в Шахтарськ (55 км на схід від Донецька), контрольований "ДНР", спостерігала 4 конвою (всього 19 машин) немаркованих військових вантажівок, що рухаються з тимчасовими проміжки в західному напрямку по дорозі H21 у бік Донецька. На бампері однієї з вантажівок СММ бачила наклейку з написом "Новороссия"", - йдеться у звіті.

"На зворотному шляху з Шахтарська до Донецька, СММ спостерігала конвой з 41 немаркованого військового вантажівки, що рухався на захід до Донецька, припаркований конвой з 30 немаркованих військових вантажівок, звернених на захід і 4 невеликих групи військової техніки без розпізнавальних знаків (всього 9 машин та 2 МЛБТ - багатоцільовий легкий броньований тягач), які також прямували на захід", - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, в РНБО повідомляли, що Росія передала бойовикам на Донбасі 120 одиниць військової техніки.