ua en ru

Обама пригрозив Путіну новими санкціями

Обама пригрозив Путіну новими санкціями

Президент США Барак Обама під час телефонної розмови з Президентом Росії Володимиром Путіним пригрозив РФ новими санкціями у разі продовження агресивних дій на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"Президент Обама сьогодні зателефонував Президенту Росії Володимиру Путіну для обговорення ескалації насильства в східній Україні і постійної підтримки Росією сепаратистів", - зазначили в Білому домі.

"Президент підкреслив важливість досягнення і реалізації мирного врегулювання, яке спирається на зобов'язання мінськими угодами. Тим не менш, якщо Росія продовжить свої агресивні дії в Україні, в тому числі шляхом відправки військ, зброї і фінансування сепаратистів, то ціна за ці дії збільшиться", - наголошується в повідомленні.

"Президент Обама знову заявив про підтримку Америкою суверенітету і територіальної цілісності України. Президент Обама підкреслив зростання кількості людських жертв у результаті бойових дій і підкреслив важливість Президенту Путіну скористатися можливістю, представленої поточними переговорами між Росією, Францією, Німеччиною та Україною для досягнення мирного врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні Президент України Петро Порошенко і Барак Обама домовилися про подальші кроки після переговорів у Мінську.