ua en ru

Італійська компанія Saras призупинила співпрацю з "Роснефтью" через Україну, - Bloomberg

Італійська нафтопереробна компанія з переробки нафти Saras відклала плани щодо створення спільного торговельного підприємства з російським партнером ВАТ "Роснефть" через погіршення відносин між ЄС та владою Росії.

Італійська нафтопереробна компанія з переробки нафти Saras відклала плани щодо створення спільного торговельного підприємства з російським партнером ВАТ "Роснефть" через погіршення відносин між ЄС та владою Росії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на виконавчого віце-президента та керуючого компанії Saras Даріо Скаффарді.

"В останні тижні взаємодія з"Роснефтью"була призупинена у зв'язку з політичними подіями", - заявив на селекторній нараді Даріо Скаффарді, виконавчий віце-президент і генеральний менеджер компанії.

Керуючий також повідомив, що зараз припинені не тільки переговори щодо створення спільного підприємства, а й інші комерційні проекти з РФ.

"Європа і США посилили санкції, спрямовані на російську економіку, після анексії України і збитого літака, в якому загинуло 300 осіб. Ігор Сечин, головний виконавчий директор "Роснефти", також включено до списку санкціонованих осіб", - пише Bloomberg.

Нагадаємо, російська нафтокомпанія "Роснефть" та італійська нафтопереробна Saras підписали угоду про створення на паритетній основі спільного підприємства для трейдингу нафти і нафтопродуктів у червні 2013 року. "Роснефти" належить 20,99% акцій італійської компанії.