ua en ru

Нацрада по телебаченню закликає канали відмовитися від російської кінопродукції, що розпалює ворожнечу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликав українські телеканали переглянути програмний підхід до показу аудіовізуальної продукції російського виробництва.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликав українські телеканали переглянути програмний підхід до показу аудіовізуальної продукції російського виробництва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

"Регуляторний орган позитивно оцінює рішення каналу ICTV щодо негайного скасування показу серіалу «Агент національної безпеки». Нацрада вважає неприпустимим популяризувати в українському ефірі актора Михайла Пореченкова, а також інших російський акторів, які своїми позиціями і вчинками демонструють неповагу до незалежності української держави та гідності громадян нашої країни", - відзначили в прес-службі.

У Нацраду надходять скарги від суспільства і громадських організацій, в яких висловлюються вимоги припинити трансляції фільмів за участю російських акторів, які не тільки підтримують агресію проти України, але і беруть участь в іміджевій візуальній підтримці цієї агресії.

"Закликаємо керівників українських телеканалів не чекати рішень державних органів, терміново прибрати з ефіру кінопродукцію російського виробництва, яка пропагує антиукраїнські настрої", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр культури Євген Нищук дав доручення комісії, яка працює при Державному агентстві України з питань кіно (Держкіно), посприяти тому, щоб фільми, де бере участь російський актор Михайло Пореченков, надалі не потрапляли на українські екрани.

30 жовтня 2014 року в мережі YouTube з'явилося відео, на якому російський актор Михайло Пореченков в касці з написом "Преса" нібито обстрілював позиції українських військ в аеропорту м. Донецьк.