ua en ru

Наришкін повідомив Турчинову, що РФ використовує війська в разі застосування сили до громадян в Криму і на Сході

Голова Держдуми Федеральних Зборів Росії Сергій Наришкін повідомив в.о. Президента України, спікеру Олександру Турчинову, що в разі застосування сили до мирних громадян Криму і на Сході РФ використовує війська

Голова Держдуми Федеральних Зборів Росії Сергій Наришкін повідомив в.о. Президента України, спікеру Олександру Турчинову, що в разі застосування сили до мирних громадян Криму і на Сході РФ використовує війська. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Батьківщина".

Між Турчиновим і Наришкіним в суботу відбулася телефонна розмова, як зазначається в повідомленні, на прохання російської сторони.

Українська сторона офіційно заявила, що не вдавалася і не планує вдаватися до застосування сили проти громадян.

"Ми робимо все для захисту всіх українських громадян, які сьогодні вже де-факто стали об'єктом агресії з боку російських військових і провокаторів, які підтримуються російською стороною", - повідомив Турчинов.

"Ми не вдавалися і не плануємо вдаватися до застосування сили проти громадян, хоча сьогодні російська сторона всіляко провокує розгортання силового сценарію для повної дестабілізації ситуації в Україні", - додав він

За його словами, будь-яке застосування зброї і сили проти громадян буде розцінюватися як спеціально підготовлені провокації з тим, щоб обґрунтувати військову агресію проти України з боку Російської Федерації".

"Україна є мирною державою, проте готова захищати свою територіальну цілісність і суверенітет, що готує відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони", - підсумував керівник парламенту.